Cea mai mare farmacie este natura. Busuiocul, cimbrul şi măceşele sunt doar câteva dintre remediile pe care ni le oferă împotriva răcelii. Vorbim de leacuri transmise din generaţie în generaţie pe care mulţi nu le-ar da pe nicio pastilă din lume.
Mulţi le preferă în defavoarea medicamentelor clasice, dar specialiştii avertizează că până şi ceaiurile sau tratamentele naturiste au efecte secundare.
Trei cepe pe care le coci cu coajă cu tot la microunde şi 15 nuci, pe care le baţi, le speli şi le pui să se fiarbă în 1,5 litri de apă, din care trebuie să rămână un litru. Ceaiul acesta se bea în timpul zilei şi în trei zile tusea dispare.
Tratamentul naturist este, de multe ori, şi mai ieftin.
Cei care nu au timp să prepare tratamentele acasă le găsesc gata făcute la plafar. E drept, la preţuri ceva mai mari. Ceaiurile de la magazin trec de 15 lei. În timp ce, la piaţă, o legătură de cimbru sau o pungă cu tei, muşeţel sau mentă costă doar un leu. Nu vă gândiţi totuşi că, dacă sunt naturale, pot fi consumate în orice cantitate. Şi remediile naturiste au efecte secundare.
"Persoanele alergice la polen trebuie să evite produsele care conţin polen şi propolis. Cu aloe vera se face o cură de două ori pe an, nu mai mult, pentru că are efect laxativ şi poate irita colonul.Sunătoarea nu se administrează concomitent cu anticoncepţionalele, deoarece anulează efectul acelora", spune Andreea Dinu, reprezentant vânzări la Plafar.
Remediile naturiste sunt folosite de mii de ani pentru tratarea bolilor. Ele nu înlocuiesc însă tratamentele din medicina clasică, iar specialiştii recomandă folosirea lor doar pe baza unei recomandări.
Cea mai mare farmacie este natura. Busuiocul, cimbrul şi măceşele sunt doar câteva dintre remediile pe care ni le oferă împotriva răcelii. Vorbim de leacuri transmise