La 41 de ani, Corina Albişteanu a lăsat la o parte orice prejudecăţi şi a luat viaţa de la capăt cu o meserie nouă, cea de bonă calificată
Ieşeanca face parte din prima serie de baby-sitteri profesionişti care a absolvit cursurile de profil organizate de fundaţia Holt. A ales această alternativă ca o ultimă şansă de a se angaja, după ce ani de zile a fost nevoită să stea în şomaj, fiind concediată de la Centrala Electrică de Termoficare (CET).
Prichindei plimbaţi între casă şi grădiniţă la Iaşi
„Am lucrat la Termoficare timp de 12 ani ca operator de punct termic. Când s-au făcut restructurări, pe mine m-au dat afară şi a rămas doar soţul, care era electrician. De şase ani îmi caut de muncă“, povesteşte ieşeanca. În tot acest timp a lucrat în mai multe locuri, dar fie angajatorii nu erau dispuşi să-i încheie contract de muncă, fie nu o primeau din cauza faptului că are copii.
„Au fost locuri de muncă pe care le-am găsit în diverse anunţuri, dar unde nu am putut rămâne. În alte locuri la interviul de angajare mă întrebau dacă am copii, ca şi cum copiii mei sunt o povară la serviciu. Am lucrat şi la un spital. Am dat concurs şi am luat punctajul necesar, dar pentru că nu am dat «dreptul», m-au repartizat la Terapie Intensivă. Îmi era milă de oamenii care ajungeau acolo şi nu am putut rezista. Ziceam în fiecare zi că plec de acolo, dar mai stăteam, pentru că nu aveam un alt loc de muncă“, povesteşte Corina Albişteanu.
Iaşi: Grădiniţe amenajate în incinta şcolilor
Cursurile la fundaţia Holt le-a început în aprilie anul acesta şi le-a absolvit în iunie cu calificarea profesională de baby-sitter.
Practică la o grădiniţă
„Făcusem înainte cursuri de coafură-frizerie, dar nu m-au ajutat cu nimic. Chiar când credeam că nu mai am nicio şansă să-mi găsesc un loc de muncă am văzut un anunţ cu aceste cursu