Curtea de Apel Bucuresti a facut publice motivele pentru care l-a repus in functie pe comisarul Nicolae Dobrin- fostul sef al Politiei Giurgiu - cel care a fost demis in urma unui raport al Corpului de Control al Ministerului de Interne, scrie cotidianul Adevarul.
"Indoieli cu privire la existenta faptelor ca si abateri seriose disciplinare", "temeinicirea aplicarii sanctiunii", "prejudiciu de imagine pe plan profesional" si scaderea de venituri care l-a pus pe Nicolae Dobrin in imposibilitatea achitarii ratelor la banca si a taxelor scolare pentru copii sunt motivele pentru care magistratii l-au repus in functie pe seful IPG Giurgiu.
Judecatorii Sectiei de Contencios-Administrativ a Curtii de Apel Bucuresti au motivat ca "din cele 38 de disfunctii constatate initial, doar cu privire la 16 dintre ele s-a retinut ca abateri disciplinare", iar pentru 6 dintre ele doar partial. Totodata, masura luata in cazul sefului IPG Giurgiu, "ii aduce in mod automat un prejudiciu de imagine pe plan profesional, aducand un vot de blam asupra activitatii sale reflectat in opinia publica locala, in relatiile cu subordonatii si cu conducatorii celorlalte autoritati publice locale".
"Pe de alta parte, nu se poate face abstractie de diferenta brusca si substantiala de venituri pe care reclamantul trebuie sa o suporte, cu consecintele firesti pe planul bugetului familiei asa cum acesta a aratat si dovedit, acesta fiind un prejudiciu material viitor si previzibil", au mai spus magistratii.
In fata judecatorilor, comisarul Nicoale Dobrin invocase faptul ca masura luata ii aduce "un prejudiciu material ce consta de lipsirea unor mijloace financiare, cu consecinte pe plan familial, lipsa indemnizatiei de conducere punandu-l in imposibilitatea achitarii unor obligatii lunare, catre banci, catre scoala pentru copii, dar si unul moral intrucat ii afec