Berea reduce riscului de apariţie a afecţiunilor cardiovasculare, este benefică pentru sănătatea sistemului osos şi rehidratarea organismului. Acestea sunt câteva dintre beneficiile acestei băuturi care au fost prezentate în cadrul Congresului Federaţiei Europene a Societăţilor de Nutriţie (FENS), care a avut loc la Madrid şi unde s-au reunit experţi de renume în domeniul medicinei, nutriţiei şi alimentaţiei. Printre temele abordate în cadrul celei de-a 11-a ediţie a Congresului au fost şi cele referitoare la efectele pozitive pe care un consum responsabil de bere îl are asupra organismului uman.
Nutriţioniştii spun că pentru a beneficia de aceste efecte ale băuturii un bărbat ar trebui să bea până la trei pahare pe zi pentru bărbaţi, în timp ce femeile nu trebuie să depăşească două pahare.
Berea şi sănătatea sistemului osos
Dr. Jonathan J. Powell, de la Universitatea Cambridge, din Marea Britanie, a menţionat că datorită conţinutului de siliciu din bere, un mineral care are un rol important în menţinerea sănătăţii sistemului osos, berea este esenţială în menţinerea densităţii oaselor. "Consumul responsabil de bere este benefic pentru sănătatea oaselor nu doar datorită prezenţei siliciului în bere, dar şi datorită faptului că alcoolul din bere inhibă deteriorarea oaselor", a declarat specialistul.
Berea fără alcool şi calitatea laptelui matern
Dr. Maria Teresa Hernandez Aguillar, medic pediatru la Valencia Health Agency, a prezentat rezultatele studiului "Efectul berii fără alcool asupra laptelui matern".
Principala concluzie a cercetării arată că includerea berii fără alcool în dieta mamelor care alăptează poate optimiza nivelul antioxidanţilor din laptele matern.
"Am testat nivelul de antioxidanţi din laptele matern în trei stadii ale alăptării: în primele zile, după 15 zile şi după o lună de la începerea alăptării, când lapt