Dosarul cunoscut opiniei publice ca „Dosarul de înşelăciune pe internet cu maşini” s-a aflat joi pe masa magistraţilor Curţii de Apel Alba Iulia, instanţa abilitată cu judecarea apelurilor declarate de DIICOT şi inculpaţi împotriva sentinţei Tribunalului Alba. În această cauză sunt judecaţi pentru infracţiuni informatice zece membri ai unei reţele infracţionale, suspectaţi că postau pe site-uri de vânzări auto anunţuri fictive, în urma cărora au primit peste 160.000 de lei de la potenţiali cumpărători. Curtea de Apel Alba Iulia a majorat pedepsele inculpaţilor.
Decizia Curţii de Apel Alba Iulia, în rezumat:
“Curtea de Apel Alba Iulia a admis apelul DIICOT şi a majorat pedepsele aplicate inculpaţilor L.P şi B.A.I. de la 5 ani, cât a dispus instanţa de fond, la 6 ani închisoare cu executare, iar cu privire la inculpatul B.R. a dispus ca pedeapsa de 3 ani de închisoare să fie executată în regim privativ de libertate, nu cu suspendare, cum a stabilit instanţa de fond. Aceşti 3 inculpaţi sunt consideraţi că au pus bazele grupului infracţional.
Curtea de Apel Alba Iulia a respins ca nefondate apelurile inculpaţilor, menţinând cu privire la ceilalţi 6 inculpaţi pedepsele stabilite de instanţa de fond cuprinse între 1 an şi 3 ani de închisoare cu suspendare.
Curtea de Apel Alba Iulia a menţinut celelalte dispoziţii ale sentinţei penale atacate.
Decizia Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 10 zile de la pronunţare cu părţile prezente şi de la comunicare cu părţile lipsă, competenţa de soluţionare a recursului revenind Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Cei 9 inculpaţi au fost trimişi în judecată la Tribunalul Alba prin rechizitoriul din 30.08.2010 al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia, fiind acuzaţi