Ardeiul gras este gustos şi are multe vitamine, fie că e consumat crud, fie că îl incluzi în diverse reţete. Iată cinci preparate apetisante, pe care le poţi găti acasă pentru familia sau prietenii tăi. Ardeiul gras este gustos şi are multe vitamine, fie că e consumat crud, fie că îl incluzi în diverse reţete. Iată cinci preparate apetisante, pe care le poţi găti acasă pentru familia sau prietenii tăi.
Ingrediente: 1 kg de carne macră de vită, doi ardei roşii, doi ardei galbeni, un dovlecel, 3 cepe roşii, 10 roşii mici, condimente pentru grătar, o linguriţă rasă de zahăr, 3 linguri de ulei, beţe pentru frigărui.
Preparare: se fierbe carnea în apă cu puţină sare şi cu o linguriţă rasă de zahăr, circa o oră, după care se scoate din apă şi se lasă câteva minute să se răcească. Apoi, se taie în bucăţi (cuburi) de câţiva centimetri şi se căleşte câteva minute în ulei, ca să capete o culoare uşor arămie. Se spală şi se curăţă ardeii şi ceapa, se taie în pătrăţele de mărimea bucăţilor de carne, iar dovleceii se feliază. Se înfige în fiecare băţ, alternativ: o bucată de ceapă, una de carne, una de dovlecel, o roşie, o bucată de ardei şi tot aşa. Când frigăruile sunt gata, se condimentează şi se pun pe grătar.
Ingrediente: opt ardei graşi verzi, un ardei iute, sare, piper, ulei.
Mod de preparare: ardeiul gras se spală bine, se curăţă de seminţe şi se taie feliuţe. Cel iute se spală şi se taie rondele cu tot cu seminţe. Într-o tigaie se pune puţin ulei şi se călesc feliuţele şi rondelele de ardei. Se potrivesc de sare şi de piper şi se servesc ca garnitură la friptura de vită.
Ingrediente: şapte-opt ardei roşii, un căţel de usturoi, sare, piper, trei linguri de ulei, o lingură de oţet balsamic.
Mod de preparare: ardeii se spală, se ung cu puţin ulei, se pun într-o cratiţă şi se bagă la cuptor. Se lasă 40-45 de minute. În t