Dirijează cu vioara în mână, urmând tradiţia familiei Strauss. Este renumit pentru jovialitatea şi umorul cu care interacţionează cu publicul, creând o atmosferă destinsă, de bună dispoziţie, de sărbătoare. Dacă ar fi avut alt sex la naştere, probabil că ar fi devenit dansatoare de balet. Dar, spre norocul nostru, al melomanilor, soarta a ales ca el să se nască şi să se numească Peter Guth.
La 19 decembrie, la Sala Palatului, ne vom delecta cu valsuri, marşuri şi polci dăruite de Strauss Festival Orchestra Vienna, sub bagheta popularului Peter Guth. De asemenea, la spectacolul „Vienna Classic Christmas” va participa şi soprana Monika Mosser. „Prin stabilirea unor relaţii culturale între ţara noastră, Austria, şi România şi alte ţări, putem ajuta la creerea unei înţelegeri mai bune între noi”, ne-a declarat Guth într-un interviu. Vă las să-l descoperiţi şi dumneavoastră pe şarmantul muzician...
• Jurnalul Naţional: Orice poveste începe cu a fost odată... Cum începe povestea lui Peter Guth...?
Peter Guth: Tatăl meu a lucrat în industria muzicală toată viaţa lui, cântând la pian, la acordeon şi la tobe. Mama mea a fost dansatoare şi cântăreaţă. Fratele tatălui meu a fost un violonist bun, iar prima mea lecţie de vioară am luat-o de la el, când aveam cinci ani. Aşa începe povestea mea.
• Credeţi în destin? Vi s-a arătat că veţi ajunge unul dintre cei mai buni dirijori pe care îi are lumea?
Această evaluare este cam exagerată, dar sunt fericit că munca mea ca violonist şi dirijor a fost alegerea corectă, pentru a-mi scoate la lumină talentul. Destin sau nu, dacă m-aş fi născut fată, mama mea probabil ar fi încercat să mă antreneze să devin o dansatoare de balet.
• Muzica se întreţine foarte greu. Mai greu decât o soţie sau, de ce nu, decât o amantă?
(râde) Acest lucru depinde doar de o bu