Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) va fi reorganizat, prin desfiinţarea inspectoratelor judeţene şi crearea a opt direcţii regionale în construcţii. Acestea sunt prevederile unei ordonanţe de urgenţă, aprobată miercuri de Guvern. Reorganizarea presupune reducerea a 125 de posturi, de la 875 la 750, dintre care 60 de posturi de conducere şi 65 de posturi de execuţie, respectiv, în medie, din fiecare judeţ vor fi disponibilizate 3 persoane.
În locul ISC, la Alba Iulia va mai funcţiona doar un compartiment de control şi inspecţie pentru calitatea lucrărilor în construcţie, iar directorul Sorin Săbăduş ar putea deveni şef de compartiment. Întrebat despre modul în care va aceste reorganizări vor afecta activitatea inspectoratului, Săbăduş a declarat că deocamdată se aşteaptă regulamentul de organizare: “Ştiam de această reorganizare de mai bine de o lună de zile. Deocamdată nu pot spune exact ce se va întîmpla. Aşteptăm să ni se comunice regulamentul intern de organizare şi vom vedea. Ce mai probabil vom şti exact ce înseamnă această reorganizare peste vreo două săptămâni, iar de la 1 decembrie, cel mai probabil, vom funcţiona în noua formă. Nu e nici o problemă, şi în 2009, când am preluat eu, tot aşa era, important este să se aplice peste tot, nu doar la noi”. Acesta a precizat faptul că, în urma unor calcule simple, vor restructurate aproximativ 3 posturi de la nivelul fiecărui inspectorat judeţean. Unul dintre ele este cel de director, iar celelalte două, cel mai probabil, personal auxiliar.
“Inspectoratul de Stat în Construcţii este prima instituţie din România cu servicii deconcentrate care se reorganizează pe structura regiunilor de dezvoltare, în locul celei pe judeţe. Măsura vizează eficientizarea activităţii instituţiei, inclusiv prin reducerea cheltuielilor de personal şi în special a celor cu personalul de conducere. Reorganizarea urmeaz