Secretul tinereţii nu stă atât în botox, omega 3 sau antioxidanţi, ci se află în farfurie. Ceea ce contează este reducerea caloriilor. Consumul unor cantităţi mai mici de zahăr şi proteine ar încetini îmbătrânirea celulelor, arată un studiu suedez, menţionat de 7sur7.be, scrie Agerpres.
Cercetătorii suedezi au confirmat rezultatele unor studii anterioare în privinţa avantajelor unui regim hipocaloric. Experimentele realizate pe maimuţe, peşti, şobolani sau muşte demonstrează că un regim alimentar sărac în calorii permite fiinţelor vii să trăiască mai mult.
Sursa tinereţii ar fi o enzimă, pe nume Prx1, care luptă împotriva efectelor îmbătrânirii. Cine consumă mai puţine calorii stimulează nivelul acestei enzime miraculoase. Oamenii de ştiinţă sunt de părere că ea ar putea întârzia şi apariţia bolilor Alzheimer şi Parkinson.
Ei precizează că, cu cât se reduce mai devreme aportul caloric, cu atât vor fi mai semnificative efectele pozitive asupra sănătăţii pe termen lung.
Secretul tinereţii nu stă atât în botox, omega 3 sau antioxidanţi, ci se află în farfurie. Ceea ce contează este reducerea caloriilor. Consumul unor cantităţi mai mici de zahăr şi proteine ar încetini îmbătrânirea celulelor, arată un studiu suedez, menţionat de 7sur7.be, scrie Agerpres.
Cercetătorii suedezi au confirmat rezultatele unor studii anterioare în privinţa avantajelor unui regim hipocaloric. Experimentele realizate pe maimuţe, peşti, şobolani sau muşte demonstrează că un regim alimentar sărac în calorii permite fiinţelor vii să trăiască mai mult.
Sursa tinereţii ar fi o enzimă, pe nume Prx1, care luptă împotriva efectelor îmbătrânirii. Cine consumă mai puţine calorii stimulează nivelul acestei enzime miraculoase. Oamenii de ştiinţă sunt de părere că ea ar putea întârzia şi apariţia bolilor Alzheimer şi Parkinson.
Ei precizează că, cu cât se reduce mai de