Bărbaţii au fost condamnaţi pentru infracţiuni informatice, după ce au înşelat peste 30 de persoane. Postau anunţuri false pe internet de vânzări de maşini second-hand şi cereau clienţilor plată în avans.
Gruparea a fost trimisă în judecată de procurorii DIICOT Alba Iulia în august 2010 pentru infracţiunuile de constituire de grup infracţional organizat, introducere de date informatice într-un sistem informatic fără drept şi înşelăciune în formă continuată.
Prejudiciu 160.000 lei
Potrivit rechizitoriului procurorilor DIICOT Alba Iulia gruparea infracţională era coordonată de Andrei Buta, Radu Bârcea şi Lupu Petru. În judecată au mai fost trimişi Nistor Horaţiu Stelian, Logo Gheorghe Cosmin, Negrescu Gabriel Paul, Todericiu Dragoş Partenie, Hârbea Gabriel Andrei şi Mancaş Alexandru.
Procurorii au stabilit că bărbaţii postau anunţuri fictive pe internet de vânzare de maşini la mâna a doua, aduse din Germania la preţuri promoţionale. Ca mod de operare ataşau anunţului câte o poză cu autoturismele, pe care de fapt nu le deţineau. Actele de proprietate false erau trimise prin fax viitorilor cumpărători. Vânzătorii aveau identităţi fictive, iar datele de contact erau mereu schimbate. Păgubiţii primeau prin telefon numărul de cont în care să trimită sume de bani drept avans. Anchetatorii au reţinut şi cazul unei persoane care a achitat în zece rate suma de 30.000 de lei, cu promisiunea că va primi un autoturism de lux adus din Germania.
„Pentru a întări convingerea victimelor că afacerea ar fi reală şi a le determina să le trimită banii, suspecţii le trimiteau acestora prin fax diverse acte false: antecontracte, copii de pe cărţile de identitate ale titularului contului în care se trimiteau banii. În convorbirile telefonice pe care le aveau cu victimele, membrii grupării îşi declinau identităţi fictive sau se prezentau cu identitatea unor