Se spune adesea ca acest sport este numai pentru oamenii bogati sau ca multe intelegeri de business se incheie pe terenul de golf. Cat de important este golful in afaceri? Ce cred managerii si antreprenorii despre acest sport? Care este istoria golfului in Romania? Dar viitorul acestui business pe piata locala?
“Este o combinatie de concentrare, miscare moderata, respect al regulilor si socializare. Este managementul loviturilor gresite, te straduiesti sa ratezi cat mai putin. Iar acelasi lucru il abordez si in business. Aceasta este legatura dintre golf si afaceri”, afirma Catalin Briscariu, manager de proiecte in cadrul investitorului in domeniul agricol si forestier Ingleby Romania.
Briscariu a inceput sa joace golf in urma cu trei ani, cand era in concediu in Tunisia. Acolo a invatat primele miscari de golf, iar dupa aceea s-a intors in tara si a luat lectii la centrul Lac de Verde de la Breaza. De atunci, joaca golf cel putin o data pe saptamana.
Tot la Breaza au invatat sa joace si oameni de afaceri precum Viorel Catarama, proprietarul retailerului de mobila Elvila, sau Misu Negritoiu, directorul general al ING Bank, o parte dintre acestia mergand acum in Bulgaria.
“Vin foarte multi bancheri”, explica Daniela Asanache, presedintele Federatiei Romane de Golf si a Clubului de Golf „Lac de Verde” din Breaza.
In localitatea prahoveana a inceput in 1998 constructia unui teren cu noua cupe pana acum fiind investite circa 10 milioane de euro.
Centrul functioneaza de 11 ani si ofera acces la spa, lectii de golf si echitatie, pachete de vacanta, organizeaza teambuildinguri, tabere pentru copii, turnee si campionate de golf, conferinte, congrese, receptii si evenimente de familie (aniversari, botezuri si nunti).
De exemplu, printre companiile care au organizat teambuildinguri se numara producatorul de software Oracle, Uni