Anul acesta, numărul beneficiarilor este mai mare decât în 2010. Distribuirea documentelor a început, iar la Direcţia de Asistenţă Socială au apărut şi primele cozi.
„Lumea trebuie să înţeleagă că sunt nişte reguli stabilite la nivel naţional şi dacă vin să depună cererea pe 21, nu vor mai beneficia de ajutor pe cinci luni, ci doar pe patru luni, chiar dacă au întârziat doar o zi", a declarat primarul Aurel Simionescu.
Cei care îşi vor depune solicitările după 20 noiembrie, adică între 21 noiembrie şi 20 decembrie, vor beneficia de ajutor doar pentru patru luni. La fel cei care depun solicitările între 21 decembrie - 20 ianuarie 2012, obţin ajutor doar pentru trei luni şi tot aşa. „Am venit fiindcă avem salarii mici şi ne încadrăm. Nu vrem să murim de frig la iarnă, dar nici de foame", ne-a spus Rodica Popovici, una dintre persoanele beneficiare.
Pentru a simplifica lucrurile, Municipalitatea a stabilit ca la punctul termic de pe Calea Călăraşilor unde se depun cererile pentru subvenţia la energia termică, formularele să poată fi aduse atât de către beneficiari, cât şi de administratorii de bloc.
Numărul beneficiarilor de ajutoare de căldură va creşte anul acesta deoarece s-a mărit plafonul venitului până la care se acordă aceste ajutoare la 1.000 de lei pe membru de familie în cazul familiilor şi la 1.300 de lei pentru persoanele singure.
Pentru subvenţia la energia termică, anul acesta se aşteaptă în jur de 7.000 de cereri faţă de 4.000, anul trecut. Municipalitatea a estimat că va cheltui undeva între 800.000 şi 1.000.000 de lei pe lună pentru subvenţionarea facturii în cazul energiei termice. Pentru o garsonieră, factura la căldură va fi între 17 lei şi maximum 161 de lei, pentru un apartament cu două camere, între 20 şi 193 de lei şi pentru trei camere se va ajunge undeva între 30 şi 273 de lei pe lună.