Un desert delicios pentru toata familia la ocazii speciale, precum masa de Paste.
Timp de preparare:
Rapid
Numar de portii:
15
Complexitate:
mediu
Ingrediente principale:
faina, unt, zahar, smantana, zahar demerara, alune
Ingrediente
300g faina
175g unt nesarat
350g zahar demerara
200ml smantana
2 oua
3 lingurite praf de copt
150g alune
Mod de preparare
1. Setati cuptorul la 180 grade C.
2.Puneti faina intr-un bol, apoi puneti untul bucati si adaugati zaharul demerara. Puneti 350g din aluat in tava tapetata cu hartie de pergament.
3.Bateti usor smantana si ouale. Adaugati aluatul ramas si praful de copt. Puneti amestecul peste baza asezata mai devreme in tava. Presarati deasupra alune si indesati-le usor in aluat.
4.Coaceti pe raftul din mijloc al cuptorului timp de 45 de minute, acoperind tava cu hartie de pergament daca alunele incep sa devina maronii prea devreme.
5.Scoateti prajitura din cuptor, intoarceti-o cu baza in sus pe hartia de pergament si mai lasati-o la cuptor 10-15 minute pana baza devine crocanta.
6.Scoateti prajitura din cuptor, puneti-o pe un gratar la racit, intorcand-o din nou. Lasati-o sa se raceasca complet inainte de a o taia in portii.
Sursa: Ecuisine.ro Un desert delicios pentru toata familia la ocazii speciale, precum masa de Paste.
Timp de preparare:
Rapid
Numar de portii:
15
Complexitate:
mediu
Ingrediente principale:
faina, unt, zahar, smantana, zahar demerara, alune
Ingrediente
300g faina
175g unt nesarat
350g zahar demerara
200ml smantana
2 oua
3 lingurite praf de copt
150g alune
Mod de preparare
1. Setati cuptorul la 180 grade C.
2.Puneti faina intr-un bol, apoi puneti untul buc