Populaţia comunelor din jurul Sucevei a crescut faţă de recensământul din 2002. Oraşul Salcea rămâne singura localitate din jurul Sucevei unde populaţia a scăzut, în vreme ce la Adâncata situaţia este mai nuanţată pentru că în 2002 era inclusă în limitele administrative şi actuala comună Hânţeşti. Comunele Ipoteşti şi Şcheia au înregistrat, din punct de vedere procentual, cea mai mare creştere a numărului de locuitori, lucru explicabil şi prin numărul mare de case construite de sucevenii care s-au săturat de traiul la bloc.
Dinamica populaţiei în ultimul deceniu arată că sucevenii au preferat în număr mare să se retragă în localităţi din mediul rural, apropiate municipiului reşedinţă de judeţ, fapt confirmat în bună măsură de datele preliminarii ale recensământului populaţiei şi locuinţelor (RPL) din acest an. Faţă de recensământul din 2002, toate comunele din jurul municipiului Suceava au înregistrat creşteri ale numărului de locuitori, în unele creşterea fiind foarte „subţire", în vreme ce în altele s-a înregistrat şi o creştere cu peste o mie de locuitori.
Cu alte cuvinte, în timp ce în ultimul deceniu populaţia municipiului Suceava a scăzut cu aproape 15.000 de locuitori, în unele comune populaţia a crescut. Având în vedere dinamica sectorului imobiliar în zonele respective şi panta tot mai descendentă a industriei din municipiul Suceava, această creştere a populaţiei în comunele limitrofe Sucevei nu poate fi pusă doar pe seama sporului natural. Astfel, una din cele mai mici creşteri ale populaţiei în comunele limitrofe Sucevei ar putea fi, conform unor date preliminare, la Adâncata. Aici situaţia este un pic mai delicată pentru că la precedentul recensământ în limitele acestei comune era inclusă şi comuna Hânţeşti.
În 2002, la recensământ au fost înregistrate 7.801 persoane în comuna Adâncata. Asta în condiţiile în care în 2003 a fost înfiinţ