La zece zile de la prima prezentare a Strategiei naţionale de reintegrare socială a persoanelor private de libertate efectuată in Sala Rondă a Prefecturii în cadrul şedinţei Comisiei de dialog social a judeţului Brăila, specialiştii Penitenciarul de Minori şi Tineri Tichileşti recidiveaza continuând promovarea Strategiei în rândul opiniei publice.
În aula Universității ,,Constantin Brâncoveanu" din Brăila în faţa a numeroşi studenţi ai facultăţilor de drept, asistenţă socială şi comunicare şi relaţii publice a avut loc o noua prezentare susţinută de către directorul adjunct pentru educaţie şi asistenţă psihosocială, domnul Ionel Ceama şi psihologul Penitenciarului de Minori şi Tineri Tichileşti, Siţa Popa.
Gazdă şi moderator al acţiunii a fost domnul conf. univ. dr. Dorian Rais, decan al Facultatii de Ştiinte Administrative şi ale Comunicării.
Reprezentanţii Penitenciarului de Minori şi Tineri Tichileşti au argumentat scopul declarat al penitenciarului, acela de reintegrare a deţinuţilor şi faptul că o astfel de instituţie nu funcţionează în afara unui parteneriat solid cu societatea.
În acest context, sistemul penitenciar românesc are propriile soluţii, respectiv Strategia naţională de reintegrare socială a persoanelor private de libertate este rezultatul unui proces de fundamentare a direcţiilor viitoare de acţiune interinstituţională.
"Strategia naţională de reintegrare socială a persoanelor private de libertate urmăreşte cel puţin trei obiective:
- să cointereseze instituţii de stat şi din comunitate, asociaţii şi organizaţii nonguvernamentale;
- să atragă resurse pentru realizarea activităţilor de suport al persoanelor care au săvârşit infracţiuni în vederea adoptării unor modele de viaţă, în conformitate cu normele legale şi de convieţuire socială şi al reintegrării sociale;
- să redefinească şi să reconfigur