Frigiderul pare sa fie unul dintre cele mai curate locuri pe care le gasesti in fiecare casa, dar el nu este nici pe departe atat de sigur precum pare, mai ales ca multa lume nu respecta conditiile in care ar trebui sa fie depozitate alimentele.
Studiile arata faptul ca sertarul cu legume poate sa aiba un numar de bacterii de 750 de ori mai mare decat cel considerat normal si cat de cat sigur pentru sanatate, acesta fiind contaminat inclusiv cu E.coli, salmonella si listeria. Marea majoritate a toxiinfectiilor alimentare sunt cauzate de lipsa de grija, dupa cum spune profesorul Tom Humpfrey, de la Institutul de Sanatate si Prevenire a Infectiilor din Liverpool.
Este esential sa stii care este cea mai buna modalitate de a-ti aranja alimentele si cateva masuri de precautie pe care nu trebuie sa le ignori. Iata care sunt acestea, potrivit Daily Mail:
Germenii pot supravietui si la temperaturi foarte scazute
Multe persoane cred ca datorita frigului bacteriile mor, dar frigul nu face decat sa reduca intensitatea cu care se inmultesc acestea. Carnea cruda, pateurile, pestele afumat, toate acestea pot sa adaposteasca microbi atat timp cat temperatura este reglata intre -1 pana la 4 grade Celsius.
Listeria produce simptome asemanatoare gripei, dar si septicemie sau chiar meningita. Temperatura care ar trebui sa fie in orice firgider este mai joasa de -5 grade, dar multe gospodine o au setata la 6 grade cu plus sau chiar mai mult.
Foarte importanta este folosirea unui termometru, pentru a sti sigur in permanenta ca nu te expui vreunui pericol. In plus, nu lasa usa deschisa prea mult, caci vei creste mult numarul gradelor si va dura ceva timp pana cand acestea vor reveni la normal.
Frigiderul este mult prea plin
Adevarul este ca multa lume cere frigiderului mai mult decat poate duce a