Studenţii din Campusul Grozăveşti au învăţat, ieri, de la bucătari profesionişti, să gătească tot felul de bunătăţi pe care le găseşti doar la restaurant la preţuri de meniu la fast-food
Nimeni n-ar fi crezut că reşou sau cuptorul cu microunde din cămin pot crea delicatese demne de restaurantele sofisticate. Patru bucătari aleşi pe sprânceană fac pariu că meniul de student nu trebuie să fie format doar din pizza sau cartofi prăjiţi şi asta la preţuri accesibile. Mille-feuille cu vinete şi prune, trufe de brânză, salată cu morcovi sau cu carne de vită sunt doar câteva dintre reţetele pe care orice căminist le poate încerca fără să arunce toată bursa pe un coş de cumpărături.
Reţete sofisticate la preţ de fast-food
Costel Dumitru, Octavian Şuşală, Krishna Bohat şi Patrick Pettenuzzo s-au aliniat la masa de gătit amenajată în Filos Pub din Grozăveşti. Daniel Dobre, unul dintre organizatori, stă în faţa restaurantului şi îi pescuieşte pe studenţii întorşi hămesiţi de la cursuri. Aranjând o pastă din legume peste bucăţile de foietaj, Krishna Bohat îşi face şi reclamă la preparat. „Aţi mâncat vreodată vinete cu prune? Asta e partea mai grea, în general românii nu prea sunt dispuşi să încerce lucruri noi. Aceasta e o reţetă uşoară, bagi la cuptor şi în cinci minute e gata", explică maestrul bucătar, în timp ce din ce în ce mai mulţi ochi pofticioşi savurează din priviri preparatul. „Eu am venit că mor de foame", se deconspiră Nina de la început.
Ca să nu mai prelungească chinul, Krishna îi aduce pe tineri aproape şi le prezintă următorul preparat. „Produse româneşti, dar făcute mai sofisticat: telemea, brânză de burduf, puţină smântână, mărar şi un gust de usturoi şi apoi se face pastă, se modelează nişte biluţe şi dacă le mănânci pe băţ sunt lollipops, dacă le laşi aşa, se numesc trufe de brânză", explică acesta şi îi ademeneşte cu un platou fr