Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) ar putea cere revenirea la învăţământul liceal de patru ani, print-un proiect care va cuprinde un set de propuneri de modificare a Legii educaţiei naţionale. Secretarul general al FSLI, Liviu Pop, a explicat că vor fi organizate, cu începere din Cluj, o serie de dezbateri în toată ţara, pe tema educaţiei. Scopul audierilor este acela de a aduna propuneri pe baza cărora Parlamentul va fi rugat să modifice şase articole din lege.
"Am încercat să atragem atenţia asupra implementării legii educaţiei naţionale, care a fost adoptată prin asumarea răspunderii. Au fost multe puncte în divergenţă, dar legea se aplică, iar una dintre modificările esenţiale a fost cea pe care am analizat-o azi, respectiv trecerea ciclului de liceu de la patru la trei ani", a spus Pop.
Noua Lege a educaţiei bulversează învăţământul
Secretarul general al FSLI a precizat că această primă dezbatere care a avut loc la Cluj este încă un semnal că este nevoie de multă răbdare pentru dezvoltarea învăţământul preuniversitar.
Printre temele care vor fi discutate în cadrul dezbaterilor se numără şi un statutul profesorilor şi posibilităţile de remotivare a acestora.
Liviu Pop a mai spus că, deşi modificările preconizate de Federaţie ar putea interveni la doar un an de la adoptarea noii Legi a educaţiei, este mult mai benefică această modalitate decât menţinerea unui act normativ care nu a fost discutat cu toţi factorii implicaţi şi care a fost adoptat prin răspunderii Guvernului.
Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) ar putea cere revenirea la învăţământul liceal de patru ani, print-un proiect care va cuprinde un set de propuneri de modificare a Legii educaţiei naţionale. Secretarul general al FSLI, Liviu Pop, a explicat că vor fi organizate, cu începere din Cluj, o serie de dezbateri în toată ţara, pe tem