Soarta medicului Conrad Murray, judecat pentru moartea cântăreţului Michael Jackson, se află de acum în mâinile juraţilor, după un rechizitoriu potrivit căruia dovezile ce atestă vinovăţia acuzatului sunt "copleşitoare" şi după o pledoarie a apărării care a susţinut nevinovăţia clientului ei.
"Veţi începe deliberările mâine dimineaţă (ieri - n.r.)", a declarat judecătorul Michael Pastor, adresându-se celor şapte bărbaţi şi cinci femei din juriu, după cele şase săptămâni de audieri ce au avut loc în cadrul acestui proces, desfăşurat la Curtea Superioară din Los Angeles.
Medicul Conrad Murray, un cardiolog în vârstă de 58 de ani, este judecat pentru omucidere involuntară şi, dacă va fi găsit vinovat, riscă o pedeapsă de până la patru ani de închisoare. Conrad Murray a fost acuzat că a dat dovadă de o "neglijenţă criminală" în îngrijirile medicale acordate cântăreţului Michael Jackson, în special în ceea ce priveşte administrarea de propofol, un sedativ puternic, pe care megastarul îl folosea pe post de somnifer, care i-a cauzat decesul, pe 25 iunie 2009, la vârsta de 50 de ani.
În pledoaria lui, care a durat puţin peste o oră, avocatul medicului Murray, Ed Chernoff, a afirmat că acuzatul nu a fost judecat pentru ceea ce a făcut, ci "pentru faptele lui Michael Jackson". În opinia sa, Parchetul şi-a construit întregul caz pe baza teoriei potrivit căreia Conrad Murray i-a pus starului american o perfuzie cu propofol în dimineaţa zilei în care cântăreţul a murit. De ce? Pentru că trebuia "să se găsească un vinovat" pentru moartea lui Michael Jackson, afirmă Chernoff. Potrivit acestui avocat, singurul vinovat este însuşi "regele muzicii pop", "care era supus unei presiuni considerabile", înainte de seria de 50 de concerte pe care acesta urma să le susţină la Londra, un eveniment muzical ce urma să marcheze revenirea pe scenă a starului american, începân