La finalul acelui sezon, in 2009, argesenii retrogradau, iar patronul Cornel Penescu intra in puscarie. Alb-violetii de pe Bega au mai stat inca doua sezoane si ei in primul esalon si au fost si ei trimisi in liga a doua. Unde vor disputa o dubla, primul meci avand loc la finele acestei saptamani.
Numele de Pitesti are o rezonanta adanca in istoria ultimilor ani cand vine vorba de Poli Timisoara. Iata despre ce este vorba: Dacia Pitesti il avea ca presedinte pe Constantin Stroe, acelasi care conducea si clubul argesean de prima divizie FC Arges. Trebuie spus ca pentru o perioada echipa care activa in primul esalon s-a numit FC Arges Dacia Pitesti denumire ce exprima raporturile de colaborare cu producatorul de automobile din Pitesti.
In “era” Zambon, a avut loc o fuziune, intre Poli si FC Dacia Pitesti, a doua echipa a orasului Pitesti, fuziune cu clauze destul de severe pentru gruparea timisoreana; sa ne aducem aminte, s-a produs si o schimbare in numele Politehnicii. Motivul fuziunii a fost ocuparea unui loc de divizia B, dupa ce in acel an Poli a retrogradat in divizia C. Deci, practic, incepand cu acest moment (fuziunea cu Dacia Pitesti – 2000), situatia numelui, palmaresului lui Poli a inceput sa fie un pic neclara, iar dupa acest episod a avut loc cea mai neagra etapa din istoria Politehnicii. Italianul Claudio Zambon a aparut, “in ecuatie”, in primavara lui 2000, inainte de finalul acelui sezon, cand inca echipa era in B. Cu el in rol de patron (neoficial), Poli va pierde in ultima etapa din 1999/2000 (inaintea italianului investitor la echipa era Eugen Seracin) la Rm. Valcea, 1-4, si va retrograda, dar va scapa ulterior gratie locului primit de la Dacia Pitesti. Zambon va fi, oficial, instalat patron de catre Primarie, in vara, dupa ce s-a batut palma cu Constantin Stroe. La echipa de pe Bega antrenor secund era Valentin Velcea , actualul