Juriştii Asociaţiei pentru sprijinirea păgubiţilor din evenimente rutiere asigură deja consultanţă, în instanţă, pentru 45 dintre cei 538 de membri ai organizaţiei. Avocatul Dragoş Hâncu, vicepreşedintele acesteia, afirmănă că vor fi constituite filiale în fiecare judeţ.
În decembrie anul trecut, la Galaţi, a fost înfiinţată „Asociaţia pentru sprijinirea păgubiţilor din evenimente rutiere". După cum precizează avocatul Dragoş Cornel Hâncu, vicepreşedintele organizaţiei, aceasta numără la ora actuală 538 de membri, majoritatea păgubiţi.
„ Cei mai mulţi dintre aceştia au dat în judecată firmele de asigurări pentru refuzul acordării despăgubirilor şi unii nu au banii necesari pentru repararea maşinilor avariate. Sunt chiar şi persoane, care, deşi au câştigat procesele, au preferat să se înscrie pentru a face front comun cu ceilalţi păgubiţi afectaţi de atitudinea firmelor de asigurări", ne-a informat Hâncu.
Printre membrii asociaţiei, se numără şi brokeri de asigurări ai căror clienţi au avut de suferit ca urmare a refuzului acordării despăgubirilor şi acum le cer socoteală.
„Iniţiativa a pornit din Galaţi, dar numărul membrilor creşte de la o lună la alta. Mai nou avem membri şi din judeţele Moldovei, din Bucureşti şi chiar şi din Ardeal. Intenţionăm să constituim filiale în fiecare reşedinţă de judeţ", a mai declarat Hâncu.
Asociaţia asigură în prezent asistenţă juridică pentru 45 intre păgubaşii pe care îi reprezintă.
Conducerea acesteia consideră că tarifele practicate în România pentru RCA nu sunt acoperitoare şi că legilaţia ar trebui să corecteze această anomalie:
„Eu consider că preţul RCA ar trebui reglementat. Să înceteze păcăleala cu cel mai ieftin RCA. Dacă în Germania un RCA costă în medie 900 - 1000 de euro, sigur, într-un raport rezonabil cu salariul mediu din această ţară, la