Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism din Hunedoara au dispus trimiterea în judecată a 43 de inculpaţi, pentru săvârşirea de infracţiuni informatice, respectiv interceptări neautorizate ale convorbirilor telefonice, discuţiilor în mediul ambiental, transmisiilor tip SMS şi transfer neautorizat de date din sisteme informatice.
Procurorii D.I.I.C.O.T. au identificat 42 de inculpaţi, printre care un fost judecător de la Tribunalul Bucureşti, un avocat în cadrul Baroului Iaşi, un medic şi mai mulţi oameni de afaceri, care au achiziţionat de la inculpatul Oproiu Nicolae-Dan una din cele trei variante ale programului, compatibile cu dispozitivele care folosesc un sistem de operare de tipul Symbian sau Windows Mobile, se arata intr-un comunicat D.I.I.C.O.T.
Inculpaţii au instalat aplicaţiile cumpărate pe telefoane ţintă şi au utilizat produsele software realizând inteceptări ilegale ale convorbirilor telefonice, SMS-urilor, e-mail-urilor primite/transmise de către alte persoane.
Softul oferit de inculpat era disponibil în varianta Light şi variantele avansate Pro şi ProXRecorder.
Varianta Light asigura transferul de pe telefonul monitorizat a informaţilor privind numerele de telefon apelate şi cele care au apelat telefonul monitorizat, durata convorbirilor efectuate, şi transmiterea către un cont anterior configurat a conţinutului SMS-urilor primite/transmise de la telefonul ţintă.
Varianta Pro a programului asigura în plus ascultarea comunicaţiilor ambientale iar varianta ProX asigura şi ascultarea convorbirilor telefonice purtate cu ajutorul telefonului ţintă. În prealabil, programul asigura transmiterea unui SMS de avertizare la iniţierea/primirea unui apel telefonic.
Aplicaţia conferea utilizatorului posibilitatea monitorizării comunicaţiilor şi discuţiilor ambientale purtate de l