Pe fondul summit-ului G20 care a avut loc în perioada 3 - 4 noiembrie la Cannes, Franţa, şi pe fondul votului de încredere, care a avut loc vineri seară în cadrul Parlamentului din Grecia, Mişu Negriţoiu, directorul general ING România, a discutat în cadrul emisiunii "După 20 de ani", difuzată sâmbătă dimineaţă de ProTV, despre modul în care Europa şi-a propus să colaboreze cu Grecia pentru a rezolva criza economică prelungită în care se află, în prezent, întreaga lume.
Negriţoiu este de părere că, deşi un popor are dreptul de a-şi hotărî singur soarta, fie ea favorabilă sau nu, acest lucru este foarte riscant pentru că implicaţiile hotărârilor cetăţenilor greci au implicaţii dincolo de graniţa statului elen.
"Economia globală şi globalizarea pieţelor financiare fac dependente sau măresc interdependenţa între state. Practic referendumul din Grecia nu are doar impact asupra Greciei", a declarat directorul general al ING Bank, care crede, de asemenea, că un eventual faliment în afara regulilor stabilite de către liderii europeni va avea un impact mai mult emoţional pentru că "noi avem de-a face aici cu un <
Negriţoiu afirmă, în acelaşi timp, că strângerea veniturilor necesare pentru realizarea unei rambursări a datoriei publice greceşti este imposibilă, pentru că economia statului elen nu are capacitatea de a genera veniturile necesare unui astfel de proces.
Mişu Negriţoiu este singurul român care conduce o bancă comercială în România.
"Îmi pare rău că România nu a trecut nicio dată printr-un asemenea proces, ca măcar un dolar să fie iertat"
"Nicio naţie, nicio ţară, nu a mai fost iertată de o asemenea datorie şi îmi pare rău că România nu a trecut niciodată printr-un asemenea proces, ca măcar un dolar să fie iertat, chiar după căderea comunismului", a dec