Ministrul Traian Igaş susţine că anumiţi oameni politici şi angajaţi ai unor structuri de siguranţă încearcă, prin informaţii false, destabilizarea Internelor. A fost contestat încă de la momentul la care a preluat portofoliul Administraţiei şi Internelor, chiar şi de unii dintre colegii de partid.
Este ministrul cu cei mai mulţi consilieri, zece la număr. Conduce o instituţie în care şefii şi şefuleţii au făcut o tradiţie din a-şi angaja rudele, în special nevestele sau copiii. Ocupă unul dintre cele mai somptuoase birouri de ministru, în sediul fostului Comitet Central, încăpere în care, în toamna lui 1989, Nicolae Ceauşescu dicta mersul ţării.
Din aceeaşi încăpere, Traian Igaş (43 de ani) descrie starea Internelor. E mândru de proiectul său privind Poliţia Locală. Se declară dur cu poliţiştii ,,incompetenţi" şi îl ameninţă pe şeful Poliţiei Giurgiu că ,,va pleca din MAI călare pe un catâr". Nici de cei de la „Doi ş'un sfert" nu e foarte mulţumit, deşi pe mulţi dintre ei i-a adus de-acasă, de la Arad. În schimb este mulţumit de el însuşi şi are conştiinţa împăcată, fiindcă tot ce a realizat a făcut cu bună- credinţă.
„Adevărul": Care vor fi efectele noului proiect al Poliţiei Locale, prin care transferaţi 8.000 de poliţişti în subordinea administraţiilor locale?
Traian Igaş: Restructurarea MAI, începută la 1 aprilie 2011, s-a încheiat în data de 6 octombrie 2011. În acest interval de timp, din structurile MAI au plecat 10.000 de angajaţi. Proiectul privind Poliţia Locală este altceva. Este un element de descentralizare, şi anume, transferul poliţiei din municipii şi din oraşele cu peste 20.000 de locuitori în coordonarea administraţiei publice locale. Astfel, spre exemplu, primarul va fi cel care va spune în ce zonă se patrulează în următoarea noapte sau în următoarea săptămână, şi nu inspectorul-şef de la nivel judeţean, cum se întâmplă în