Cunoscutul tenismen şi om de afaceri, Ion Ţiriac, a fost invitatul emisiunii "După 20 de ani", difuzată duminică, 6 noiembrie, începând cu ora 10.00, la ProTV. El a vorbit despre situaţia actuală a sportului din România, având în vedere recentul incident care a avut loc pe stadionul Ilie Oană, la meciul de fotbal dintre Steaua şi Petrolul Ploieşti, când un suporter proieştean a intrat pe teren, în minutul 41 al partidei, şi l-a lovit cu pumnul pe fundaşul stelist George Galamaz. Ca răspuns la violenţa suporterului, coechipierii lui Galamaz l-au lovit, la rândul lor, pe cel care intrase pe teren, pentru a-l imobiliza.
Violenţa în sport, acţiunile concrete care trebuie luate pentru a împiedica, pe viitor, apariţia unor astfel de incidente şi sportul privit ca o afacere profitabilă au fost doar câteva dintre subiectele care au fost discutate în cadrul emisiunii.
"Sportul, în general, e o activitate antagonistă. Sunt două tabere care nu au un război, dau au o luptă. Sportul este o activitate social - culturală. Noi cu socialul stăm puţin mai rău decât pe vremuri pentru că nu am reuşit să mai indentificăm sportul sau marii eroi ai sportului, cu masele", a spus Ţiriac, ţinând să menţioneze faptul că, în prezent, componenta culturală a sportului se află într-o situaţie chiar mai dificilă decât cea socială.
Deşi afirmă că activitatea sportivă, în special fotbalul, este o luptă "care lasă din când în când urme", fostul tenismen este de părere că "sindromul" manifestărilor violente ale suporterilor, atât pe teren, cât şi în afara acestuia, nu este unul de origine română. "Noi am învăţat mai târziu gangster-ismele. Dar le învăţăm foarte repede", a susţinut Ion Ţiriac.
Atunci când vine vorba despre modul în care a reacţionat suporterul echipei din Ploieşti, Ţiriac a spus că, în prezent, există o serie de legi pe care fanii, şi nu numai, trebuie să le acc