Polul Nord e cel mai înalt punct al axei Terrei, situat în Marea Glaciară Arctică. Spre deosebire de Polul Sud (Antarctica), la Polul Nord nu există pământ, ci doar o calotă de gheaţă, care pluteşte. Polul Nord e cel mai înalt punct al axei Terrei, situat în Marea Glaciară Arctică. Spre deosebire de Polul Sud (Antarctica), la Polul Nord nu există pământ, ci doar o calotă de gheaţă, care pluteşte.
Puţină lume ştie că acolo mii de oameni lucrează non-stop la lucruri importante, precum cercetare ştiinţifică, teste medicale sau protejarea datelor în servere uriaşe.
Conform presei internaţionale, la Polul Nord, în statul american Alaska, se află numeroase laboratoare de cercetare şi dezvoltare medicală. Se pare că bătălia pentru supremaţie în domeniul medical se desfăşoară în uriaşe uzine ridicate de SUA, Rusia şi, mai nou, China.
Surse neoficiale susţin că cele trei guverne au ales Polul Nord pentru ca testele medicale - despre care nu se ştie mai nimic - să aibă loc cât mai departe de ochii curioşi ai lumii.
Puţinele date cunoscute despre ceea ce se întâmplă în aceste locaţii se referă la inventarea şi experimentarea unor medicamente.
Zeci de staţii de cercetare se află răsfirate pe întreaga suprafaţă a gheţii de la Polul Nord. 30 de ţări, printre care şi România, şi-au trimis specialiştii acolo. De-a lungul anului, 4.000 de oameni se află în staţiile respective, 3.000 pe timpul verii (cum e şi delegaţia română) şi 1.000 cu caracter de permanenţă.
Staţia românească se numeşte “Law- Racoviţă” şi a fost inaugurată în 2006, în regiunea “Prinţesa Elisabeta”, pe dealurile Larsermann, la doi kilometri distanţă de o staţie chinezească, cu care realizează schimburi de experienţă.
Facebook se mută la Polul Nord. Reprezentanţii reţelei de socializare au anunţat că vor înfiinţa o nouă bază pentru serverele lor, undeva la marginea Cerc