În zilele de 10 şi 11 noiembrie şcoala marchează şase decenii de când a fost creată ca instituţie publică de cultură cu profil de învăţământ artistic şi promovare a talentelor autentice ale comunităţii, prilej cu care vor fi rememorate momentele decisive ale acestei instiuţii.
În prima zi, pe 10 noiembrie, cu începere de la ora 13.00 va fi organizată o expoziţie de artă fotografică cuprinzând aspecte din activitatea şcolii.
De la 13.15 două dintre elevele şcolii, Dafina Trugaş şi Irina Buleac vor oferi un intermezzo muzical la pian.
Cu începere de la ora 13.30 va avea loc o dezbatere cu temele: Şcoala Populară de Artă - începuturi şi împliniri, pledoarie pentru Şcoală după Şcoală, rolul şi importanţa şcolilor populare de arte în cadrul comunităţilor, importanţa activităţilor educaţionale desfăşurate în cadrul şcolilor populare de arte. La dezbatere vor participa directorul şcolii „Vespasian Lungu" George Romeo Bunea, prof. Marilena Niculescu, directorul Şcolii Populare de Arte „Tudor Jarda" din Cluj Napoca, Vasile Corponean şi directorul Şcolii Populare de Artă din Focşani, Liviu Nedelcu.
De la ora 15.30 va avea loc lansarea Monografiei Şcolii Populare de Arte „Vespasian Lungu".
Programul celei de-a doua zi
A doua zi, pe 11 noiembrie, la Casa Tineretului, cu începere de la ora 17.00 va avea loc o expoziţie de artă fotografică, Retrospectiva Conscursului Naţional de Pictură şi Grafică „Vespasian Lungu".
De la 17.30 cei prezenţi vor viziona un film documentar despre Şcoala Populară de Arte „Vespasian Lungu".
Seara se va încheia cu un spectacol extraordinar de operă şi operetă de la ora 18.30. Vor participa dirijor Leonard Dumitriu de la Opera Naţională din Iaşi, absolvenţi ai Şcolii „Vespasian Lungu", solişti ai Operei Naţionale Române din Timişoara, Operei din Braşov, Teatrului Muzical „Nae Leonard" din