Acum circa 16 ani, David Servan-Schreiber, doctor in medicina, a fost diagnosticat cu cancer la creier. A facut doua operatii si chimioterapie luni de zile. La un moment dat l-a intrebat pe oncologul sau daca schimbarea alimentatiei il va ajuta in lupta cu aceasta boala, dar oncologul i-a spus ca nu va aduce o mare diferenta.
Cu toate acestea, el a fost decis sa incerce si aceasta varianta, iar dupa indelungi cercetari si calatorii in diverse zone ale globului, in timpul carora a discutat cu experti oncologi de pe aproape fiecare continent, el a descoperit o multitudine de alimente care pot lupta cu cancerul si care, in final, l-au ajutat sa traiasca mai mult decat estimau oncologii lui si mai sanatos.
In preumblarile si cercetarile lui, Servan-Schreiber a descoperit ca, in principal, alimentele care combat aceasta maladie sunt legumele si fructele cat mai colorate, grasimile nesaturate (ulei de masline, de rapita sau din seminte de in), usturoi, ierburi aromatice si condimente. Carnea si ouale sunt optionale.
Servan-Schreiber a realizat apoi o lista cu cele mai promitatoare alimente in lupta contra cancerului. Include cel putin unul, de preferat doua, la fiecare masa, pentru a-ti maximiza protectia. Iata, conform Prevention, care sunt aceste alimente si cum sa le consumi:
1. Ceaiul verde
Acest ceai este bogat in compusi numiti polifenoli, inclusiv catechine (si in special EGCG), care impiedica dezvoltarea de noi vase de sange ce hranesc tumorile. Este, de asemenea, un puternic antioxidant si detoxifiant (activeaza enzimele din ficat care elimina toxinele din organism) si incurajeaza distrugerea celulelor canceroase.
Ceaiurile japoneze (sencha, gyokuro, matcha etc.) contin chiar mai mult EGCG decat tipurile comune de ceai verde chinezesc (cauta-le in magazine cu specific asiatic si in cele naturis