Toţi cei care au trecut pragul secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Argeş l-au remarcat cu siguranţă pe doctorul Alexandru Matrozi. Vizitatorii site-ului pitesti.adevarul.ro i-au oferit doctorului Matrozi locul cinci. Are întotdeauna o vorbă bună pentru pacienţii săi, nu refuză pe nimeni şi oferă o bomboană la plecare tuturor celor pe care-i consultă.
Alexandru Matrozi a absolvit Facultatea de Medicină Militară Bucureşti şi şi-a început cariera de medic în anul 1970 ca medic militar generalist la Unitatea Militară din Iaşi.
În perioada 1974 – 1977 a urmat o specializare pe boli infecţioase şi epidemiologie la Bucureşti, iar din 1977 până în 1980 a lucrat la Spitalul Militar Central Bucureşti. De 31 de ani lucrează la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean, timp de 16 ani fiind şeful secţiei. Timp de trei ani, în perioada 1995-1997 a fost comandantul Spitalului Militar din Piteşti.
Cariera de medic a ales-o la îndemnul mamei sale, iar cariera militară pentru a urma înclinaţiile tatălui, militar şi el. Iar coincidenţa face ca doctorul Matrozi să vină pe lume în Spitalul Militar Central din Bucureşti.
“Mama m-a îndrumat către această meserie considerând că am aptitudinile necesare din punct de vedere intelectual ca sa devin medic”, spune dr. Matrozi.
Cadru militar de carieră, doctorul Matrozi este colonel în rezervă şi şi-a ghidat întreaga viaţă după ordine şi disciplină. În timpul liber practică sport şi citeşte cărţi de literatură motivaţională, parapsihologie şi lecturi religioase.
“Aceste cărţi mă ajută foarte mult în relaţia cu pacienţii. E foarte important să tratăm atât trupul, cât şi sufletul. Trebuie să ştii să abordezi pacientul şi trupeşte şi sufleteşte”, este de părere doctorul care şi-a umplut pereţii cabinetului cu mesaje motivaţionale.
În adolescenţă, doctorul Matrozi a practicat gimnastica