Reţeaua de canalizare din cartierul arădean Gai a fost finalizată şi a fost predată operatorului de servicii Compania de Apă SA, după finalizarea probelor tehnice. Reţeaua de canalizare din cartierul Gai a fost realizată în cadrul proiectului „Reabilitarea zonelor urbane cu deficienţe majore ale sistemelor de canalizare", finanţat de Banca Mondială. Aceasta cuprinde 33,7 km de conducte şi două staţii de pompare pentru canalizarea menajeră şi 27,1 km de conducte pentru canalizare pluvială, împreună cu trei staţii de pompare şi trei bazine de retenţie.
Lucrări care au durat trei ani
Lucrările au început în anul 2008 şi s-au finalizat după trei ani. „Putem spune că, Aradul, care în anul 2004 avea 54 % reţea de canalizare, astăzi, depăşeşte 90 % din reţeaua stradală canalizată. Este o realizare care nu cred că o poate contesta nimeni, şi nu se poate mândri o altă municipalitate din ţară cu ea, mai ales în ceea ce priveşte ritmul de introducere a sistemului de canalizare menajeră şi pluvială în cele trei cartiere," a declarat Gheorghe Falcă, primarul Aradului.
Pentru realizarea investiţiei în valoare totală de aproape 70 de milioane de euro, administraţia locală a reuşit să obţină 47,2 milioane de euro în baza unui acord de împrumut între România şi Banca Mondială. Prin această investiţie, a crescut gradul de acoperire cu servicii de canalizare în municipiul Arad de la aproximativ 68% la 97%.
Reţeaua de canalizare din cartierul arădean Gai a fost finalizată şi a fost predată operatorului de servicii Compania de Apă SA, după finalizarea probelor tehnice. Reţeaua de canalizare din cartierul Gai a fost realizată în cadrul proiectului „Reabilitarea zonelor urbane cu deficienţe majore ale sistemelor de canalizare", finanţat de Banca Mondială. Aceasta cuprinde 33,7 km de conducte şi două staţii de pompare pentru canalizarea menajeră şi 27,1 km de