În mâncarea copiilor se pune zahăr
Da, chiar şi în pizza şi în sosul de tomate. "Se pune în orice se poate pentru că vrem ca micuţii să ceară părinţilor să mai fie aduşi la restaurant. De aceea, în oraş vor savura cu mare plăcere orice le oferi de mâncare, pe când acasă vor refuza de multe ori acelaşi fel de mâncare", spune un angajat al unui lanţ de localuri specializate în pizza.
Dăcă eşti vegetarian... Eşti degeaba
"În unele sosuri se mai amestecă puţină supă de găină, pentru a-l face mai gustos. Unele uleiuri sunt folosite şi pentru a prăji carnea, dar şi produsele din legume. Deci, noi îţi vom spune că e 100% vegetal, dar nu e neapărat adevărat", spune un ospătar.
Ofertele zilei nu sunt chiar oferte
Oferta zileni nu este întotdeauna cea mai bună afeacere. Chiar dacă are un preţ mai mult decât atrăgător, acest tip de marketing are alt scop, spune un angajat al unui local: "Mâncarea de la ofertă este, în multe cazuri, aproape de termenul de exprirare, iar patronul încearcă să scape de ea cât mai rapid. Ciorba zilei, de exemplu, e făcută din legumele care nu mai erau proaspete şi din tot astfeld e carne. Prin fierbere, carnea devine fragedă, dar pe grătar s-ar fi simţit că nu e tocmai proaspătă".
Nu cere limonadă
Decât dacă ai garanţia că acele lămâi au fost spălate! "Toţi le ating, le depozitează în cutii, apoi le taie şi ţi le pun în pahar. Atenţie mare la aspectul cojii, dacă se văd impurităţi", spune o ospătăriţă.
Dacă eşti client fidel, chelnerii te vor respecta mai mult
Nu schimba localul dacă vrei să ai parte de servicii de calitate. "Dacă ai devenit o faţă cunoscută pentru personal, aceştia te vor saluta mai frumos, te vor servi mai frumos şi mâncarea va ajunge mai repede, iar paharul va fi plin mereu", mai marturiseşte un angajat în restaurant.
În mâncarea copiilor se pune zah