Patronatul Medicinei Integrative a demarat o campanie de conştientizare în atenţia mediului de afaceri, ca angajatorii să fie toleranţi şi să îi integreze în mod firesc pe cei diagnosticaţi cu cancer. „Vă asigur că aceste persoane vor dovedi la locul de muncă o dăruire profesională impresionantă, pentru că au impulsul de a dovedi că sunt utili celorlalţi, iar locul de muncă e un loc de socializare unde se duc cu drag în loc să stea acasă izolaţi şi să se lase cuprinşi de gânduri negre“, a spus Liviu Mandler, preşedintele Patronatului Medicinei Integrative.
„Statisticile noastre demonstrează că persoanele diagnosticate cu cancer, atunci când doresc să se reîntoarcă la locul de muncă, sunt de multe ori respinse sau marginalizate. Trebuie să fim conştienţi că facem o greşeală dacă îi respingem, pentru că ei au o voinţă deosebită de a arăta că sunt învingători, că nu au cedat în faţa provocărilor bolii“, a spus liderul patronal, cu ocazia deschiderii unui centru specializat în sprijinirea şi reintegrarea pe piaţa muncii a persoanelor care suferă de cancer, numit Oncosuport.
Potrivit preşedintelui Patronatului Medicinei Integrative, o parte foarte importantă a proiectului include sensibilizarea societăţii civile referitor la problematica reintegrării sociale a persoanelor diagnosticate cu cancer, dar şi informarea societăţii civile asupra prevenirii cancerului şi promovarea stilului de viaţă sănătos prin campanii de conştientizare, la care se adaugă servicii de consiliere şi de terapie oferită persoanelor diagnosticate cu cancer.
Noi centre de economie socială
Luni, 7 noiembrie 2011, a fost lansat centrul Oncosuport pentru consiliere, reintegrare socială şi terapie integrativă a persoanelor diagnosticate cu cancer care va funcţiona în Bucureşti, pe strada Constantin Dobrogeanu Gherea. Centrul este înfiinţat de către Patronatul Medicinei Integr