Profesorii şi studenţii de la ASE beneficiază de proiecte pe fonduri europene de 25 de milioane de euro prin intermediul cărora pot obţine burse doctorale şi postdoctorale, locuri de practică, servicii de consiliere în carieră, dar pot urma şi cursuri pentru tinerii antreprenori.
"Atât studenţii, cât şi profesorii de la ASE se pot implica în aceste proiecte dacă fac parte dintr-un grup ţintă vizat de aceste programe cu condiţia să nu fie deja în alte programe similare. Trebuie însă rigoare şi întelepciune atunci când sunt scrise aplicaţiile", spune Dumitru Miron, prorector la ASE Bucureşti, care se ocupă şi de gestionarea proiectelor europene din cadrul instituţiei.
Studenţii şi profesorii interesaţi să se implice în proiectele pe fonduri UE aflate în prezent în derulare în cadrul ASE pot obţine mai multe informaţii de la Biroul de Orientare şi Accesare Fonduri Structurale ale UE, care are sediul deasupra sălii de sport a ASE din strada Stanislav Cihoski.
ASE atrage fonduri de la UE prin intermediul a 51 de programe, iar banii care au intrat în conturile instituţiei în ultimii cinci ani reprezintă jumătate din bugetul de 51 mil. euro pe anul trecut.
Din totalul proiectelor pentru care ASE a primit undă verde de la Bruxelles, 15 au fost demarate pe parcursul acestui an. În 2010 ASE a avut 36 de proiecte destinate programelor de doctorat, proiectele europene au vizat însă şi programe de cooperare internaţională, formarea profesorilor sau dezvoltarea programelor de master.
În prezent în proiectele pe bani europeni sunt implicaţi 420 de angajaţi ai ASE, din care cea mai mare parte cadre didactice.
De celalaltă parte, 300 de studenţi urmează programe de practică cu ajutorul banilor europeni, circa 200 de doctoranzi beneficiază burse pe bani europeni, iar programul ASE pentru încurajarea antreprenoriatului are un grup ţintă de 15.000