Ieşean la origini, medicul ortoped Răzvan Bandac este unul dintre doctorii cei mai apreciaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, care s-a dedicat întru totul meseriei şi pacienţilor.
A absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi în 1995, iar după ce a făcut rezidenţiatul la Spitalul de Urgenţă din Iaşi, a fost repartizat la Suceava. „În mai 2000 am venit la Suceava ca specialist unde am lucrat la fosta Policlinică Industrială din Burdujeni, actualul Centru Medical Bucovina, unde mai profesez şi acum câte o zi pe săptămână“, ne-a spus doctorul Răzvan Bandac.
Din anul 2007 a fost angajat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, iar doi ani mai târziu a devenit şeful interimar al Secţiei de Ortopedie, până în acest an, când în urma concursului a obţinut şefia secţiei. De mic copil şi-a dorit să ajungă doctor. „Mi-a plăcut întotdeauna să disec, să tai. Mergeam când eram mic la Grădina Botanică din Copou şi prindeam insecte şi broaşte şi le disecam“, povesteşte medicul.
Şi-a dorit mereu să fie chirurg, însă a ajuns să facă Ortopedie din simplă conjunctură, dar nu regretă. „Ortopedia presupune o cazuistică extrem de variată, e o o disciplină tehnică, foarte costisitoare care poate să ridice un spital dacă are aparatură de înaltă performanţă. La noi e ca la tâmplărie. Lucrăm cu fierăstrie, şurubelniţe, aparate de tăiat şi şlefuit“, spune Răzvan Bandac.
„Trebuie să fie o colaborare foarte bună între medic şi pacient“
Relaţia medic-pacient este extrem de importantă şi trebuie să fie de prietenie, consideră doctorul sucevean. „Trebuie să îi explici pacientului totul cu creionul în mână până la cele mai mici amănunte, pentru că trebuie să ştie exact ceea ce i se face“, susţine Bandac. Astfel că, legătura cu pacienţii săi este pe timp îndelungat.
„Operaţia contează în proporţie de 30-40%. Importantă este recupera