Sondajele de opinie recente, atat cel IMAS dat oficial publicitatii, cat si cele de uz intern ale partidelor, creioneaza o perspectiva ingrijoratoare pentru 2012. Adica o majoritate slaba, fractionata, traseism si multa instabilitate.
PDL este intepenit pe la 17%, adica la nivelul nucleului dur sub care e greu sa mai scada. De ce nu creste se vede cu ochiul liber si explicatia nu tine atat de masurile de austeritate luate. Pe acestea le-au inteles romanii din clasa mijlocie, care lucreaza in mediul privat, adica exact electoratul de dreapta, adica exact cei care nu mai intentioneaza sa maeaga la vot. Ce n-au inteles ei si nu intelege nimeni este guvernarea haotica, limitarea anticrizei la austeritate, fara nicio decizie de stimulare economica si mai ales a capitalului autohton, coruptia si imoralitatea, altfel spus pesedizarea PDL. Acestea sunt erorile fundamentale din cauza carora PDL si-a injumatatit procentele.
In timp ce guvernul Boc ridica limita de aditionare a contractelor pe bani publici inapoi la 50%, adica deschideau larg bugetul pentru clientela, PDL se lauda cu adoptarea codului etic, elaborat de Monica Macovei. E drept, niciun partid n-a mai adoptat un document asemanator, asa ca ascendentul moral ar trebui sa fie substantial. Asa sa fie? Daca-l asculti pe Ioan Oltean te lamuresti pe deplin.
"PDL este singurul partid care a adoptat un astfel de act intern, niciodata un alt partid nu a adoptat un astfel de cod. Umblam cu el in buzunar, e documentul de baza al partidului, cartea de vizita a PDL, il purtam ca pe Biblie in buzunar si il citim", zice, aproape cu evalvie, dl Oltean, pana mai ieri adversar neimpacat al d-nei Macovei.
Atat doar ca atunci cand trecem de la teorie la practica, se schimba abordarea. Intrebat daca regulile se aplica si in cazul fostului ministru al Muncii, Nelu Ioan Botis, implicat intr