În sezonul 2009-2010, CFR Cluj a cîştigat Cupa şi campionatul. În “sferturile” Cupei, ardelenii au trecut de Craiova, scor 1-0, cu Alexandru Tudor la centru. Oltenilor le-a fost anulat un gol, pe motiv de ofsaid. Într-o scrisoare deschisă adresată CFR-ului, clubul din Bănie a cerut rejucarea meciului, “ţinînd cont de toate aceste greşeli tehnice şi de intrepretare a arbitrilor, în spiritul de fair-play al unei competiţii knock-out”. Într-un top al greşelilor din arbitraj, realizat în februarie, de Gazeta Sporturilor, CFR Cluj apare drept echipa cea mai favorizată de arbitri, în turul campionatului trecut: 10 greşeli “pro” şi 7 greşeli “contra”. La capătul celălalt al topului, Universitatea Craiova este cea mai defavorizată, cu 12 greşeli “contra” şi 5 greşeli “pro”. În topul pe întreg sezonul 2010-2011, CFR a coborît pe trei, cu 17 greşeli “pro”, la egalitate cu Timişoara şi după Dinamo (20 greşeli “pro”), şi Oţelul (18 greşeli “pro”). Arbitrii care au greşit în avantajul CFR-ului erau români, se înţelege.
În sezonul actual, pînă la arestarea lui Vasile Avram, CFR ocupa locul doi, cu 5 erori “pro”, în urma lui Dinamo, cu 7 erori “pro”. După venirea lui Crăciunescu, adică din etapa a 8-a pînă în etapa a 12-a, CFR a beneficiat de o singură greşeală de arbitraj. Una în patru etape. Şi nici o greşeală “contra”. Dacă echipa din Gruia nu mai e răsfăţata arbitrajelor, nu înseamnă automat că e victima lor.
În vara lui 2009, la startul sezonului cînd CFR cîştiga titlul pentru a doua oară, şefii de cluburi din Liga 1 cereau arbitrii străini. Mai puţin şefii CFR-ului. “Arbitrii români nu trebuie desfiinţaţi de la prima greşeală”, interveneaîmpăciuitor Iuliu Mureşan. “Ce facem, dacă chemăm arbitrii străini, desfiinţăm arbitrajul românesc? Arbitrii străini nu sînt pe gustul meu, i-am văzut şi pe ei, am observat ce pot”.
În primăvara lui 2010, s-a declanşa