Cătălin Botezatu ştie să se scruteze, să-şi descopere trăirile şi, mai ales, să le transpună în cuvinte.
Dacă n-ar fi fost îndatoririle emisiunii de duminică seara, de pe B1 TV, n-aş fi citit în viaţa mea cartea Monicăi Vlad, „Cătălin Botezatu. Trei vieţi. Pedeapsa", un prim volum din cele trei dedicate cunoscutului creator de modă. Şi asta din simplul motiv că despre vedetele din domeniul showbizului mi-am format, chiar dacă în fugă, imaginea propusă şi impusă de publicaţiile şi emisiunile TV de tip tabloid, reduse, toate, la măcelării date cu parfum: pulpe, sâni, buci. Mă gândeam, văzând cartea prin librării, că dincolo de coperţi aşteaptă declaraţii izmenite, aforisme de Bamboo şi confesiuni de bordel. După ce am citit-o, mi-am dat seama cât de tare m-am înşelat, luându-mă, cel puţin în cazul lui Cătălin Botezatu, după presa tabloidă.
Între iunie 1996 şi octombrie 1997, Cătălin Botezatu a fost arestat preventiv sub acuzaţia de bancrută frauduloasă. Un credit de la Bancorex luat pentru nevoile firmei a fost folosit la construcţia vilei personale. Aflând despre scandal din carte, nu pot să nu-mi amintesc că Mihai Cârciog a procedat la o şmecherie asemănătoare. Creditul de trei milioane de dolari luat de la Dacia Felix pentru hârtia necesară „Evenimentului zilei" a trecut pe lângă ziar fără să clipească, pentru a poposi direct în temeliile vilei ridicate de acţionarul principal. Cătălin Botezatu a fost anchetat penal pentru asta. Mihai Cârciog a scăpat.
Evident - după cum arată documentele de care am făcut rost după aceea - negociind plecarea mea de la ziar. Regimul CDR, întruchipat de un lider PNL activ şi azi, m-a schimbat pe mine cu puşcăriabilul Mihai Cârciog. Spun - aflând despre scandal din carte - deoarece habar n-aveam de momentul încercat de creatorul de modă. Culmea e că, la un moment dat, Monica Vlad invocă, printre ziarele care au dus ca