Persoanelor care folosesc foarte des reţeaua de socializare nu prea le pasă de confidenţialitate
Avocaţi ai vieţii private şi câţiva politicieni au cerut investigarea tehnologiilor prin care utilizatorii sunt urmăriţi
Purtătorul de cuvânt al Facebook spune că datele sunt colectate doar cu permisiunea persoanelor
Cu cât o persoană foloseşte mai mult reţeaua de socializare Facebook, cu atât mai puţin este interesată de confidenţialitate, aceasta este concluzia unui studiu Gallup, realizat la cererea USA Today. "Pur şi simplu nu îmi pasă dacă oamenii află care sunt lucrurile care îmi plac", spune Danny Jackson, 46 de ani, care intră pe Facebook de mai multe ori pe zi pentru a vedea ce au mai postat prietenii lui şi pentru a se juca FrontierVille.
Modul în care Danny Jackson gândeşte este împărtăşit de foarte multe persoane care îşi petrec destul de mult timp pe Facebook.
Doar 26% dintre repondenţi spun că sunt "foarte îngrijoraţi"
Înainte, datele pe care utilizatorii le împărtăşeau erau foarte puţine. Acum, însă, utilizatorii pot oferi informaţii despre orice, de la locul de muncă, până la locul unde se află. Studiul Gallup arată că doar 26% dintre persoanele care intră pe Facebook cel puţin o dată pe zi sunt "foarte îngrijorate" de confidenţialitate, comparativ cu 35% dintre repondenţi, care folosesc reţeaua de socializate cel puţin o dată pe săptămână, şi 39%, care intră pe Facebook chiar mai rar.
Ultimele servicii lansate de Facebook, care pretinde că are 800 de milioane de utilizatori, pun probleme mari în ceea ce priveşte confidenţialitatea. Compania testează acum o aplicaţie "Timeline", un fel de calendar digital al utilizatorilor. De asemenea, Facebook testează aplicaţia "Open Graph", prin care se vor oferi informaţii privind site-urile vizitate şi despre conţinutul accesat.
Grupurile pentru drept