Rudel Obreja spune că a avut oferte mai generoase financiar, din partea unor televiziuni generaliste, dar a decis astfel "şi ca să fie dată o palmă anumitor posturi tv"
Pînă la urmă, românii au reuşit să vadă partida în care Bute şi-a apărat centura, pentru a 9-a oară. Soluţia s-a găsit tot cu cîteva zeci de ore înainte de meci şi se pare că tot prin intermediul lui Rudel Obreja şi a primarului Buşteniului, Emanoil Savin. Sub sigla Money Channel a apărut prima oară un ring de box, însă drumul pînă aici e unul spectaculos.
Click aici pentru VIDEO cu imagini din meciul lui Bute cu Johnson!
TVR, neserioşi la bani
Suma cu care se pare că Obreja şi Savin au achiziţionat drepturile de televizare ale partidei este în jurul a 150.000 de dolari. Cei doi au reuşit să strîngă banii de la mai mulţi iubitori ai boxului, cu doar 36 de ore înainte de confruntare. S-au plătit aceiaşi bani ca în 2009, cînd adversar al lui Bute a fost Librado Andrade.
Dacă acum doi ani primariul Buşteniului declara că "nu e normal ca un astfel de meci să nu fie văzut de români, am dat drepturile TVR-ului", acum televiziunea publică a fost eliminată din start din calcule la meciul cu Johnson. Motivul: TVR s-ar fi angajat în 2009 să achite jumătate din costul drepturilor tv, dar nu s-a ţinut de cuvînt după ce s-a văzut cu sacii-n căruţă!
Obreja: "Money Channel, deşi au fost oferte mai mari"
"Palma" de care vorbeşte Rudel Obreja are ca destinatar posturi ca Antena 1 şi Pro TV. O explicaţie ar fi faptul că boxul nu e o prioritate între programele de sport ale televiziunilor respective, dar şi realitatea că e vorba de televiziuni bogate, care ar fi putut achiziţiona din start aceste drepturi, fără ca Obreja şi Savin să mai strîngă bani.
Pro TV a transmis trei din meciurile lui Bute în care românul şi-a apărat centura, contr