Cele mai valoroase terenuri din zona lacului Băneasa sunt câştigate hectar cu hectar de moştenitori. În capul mesei stau samsarii Mihai Cuptor şi Lucia Cherecheş. Sursa: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU
Cea mai mare moşie din Capitală, 200 de hectare în zona Casei Presei Libere, în valoare de sute de milioane de euro, este disputată în această toamnă în sălile de tribunal. La sfârşitul lunii octombrie, Ministerul Apărării Naţionale a pierdut la Curtea de Apel, irevocabil, locaţia de lux "Clubul Generalilor". Puzdrea a fost deja "executat", fiind nevoit să plătească pentru a-şi putea păstra complexul en gros "Flora", iar Şerban Patriciu tremură pentru "moşia" Străuleşti, de pe malul Lacului Băneasa. De la masă nu aveau cum să lipsească mandatarii imobiliari, precum Mihai Cuptor şi Lucia Cherecheş, care îşi iau partea leului din sutele de milioane de euro, cât valorează cea mai mare moşie a Bucureştiului.
O avere uriaşă
Rechinii imobiliari se războiesc să obţină cele 200 de hectare de teren ale moşiei Băneasa- Dămăroaia, care au fost stăpânite, cândva, de marele profesor de drept Constantin Stoicescu. Oameni în vârstă, moştenitorii uriaşei moşii au ajuns pe mâna a două personaje controversate, binecunoscute în lumea rechinilor imobiliari: afaceristul Mihai Cuptor (58 de ani) şi avocata Lucia Cherecheş (51 de ani).
Revendicarea se face pe terenuri mai mici, iar moştenitorii s-au împăcat deja cu gândul că vor primi doar resturile de la masa îmbelşugată la care s-au aşezat samsarii.
Familia Stoicescu
Primul proprietar al moşiei Băneasa-Dămăroaia este cunoscut încă din anii războiului de independenţă (1878) - negustorul George San Marin. În 1885, el şi-a lăsat averea fiicei sale, Josefina Stoicescu, şi nepotului său, Constantin Stoicescu. Nepotul său avea să devină unul dintre oamenii importanţi între cele două războa