Margit Şerban salvează vieţi, este profesor universitar şi îşi găseşte timp şi pentru atragerea fondurilor europene. Din CV-ul doctorului înţelegi, chiar dacă nu eşti familiarizat cu terminologia medicală, că persoana despre care citeşti a reuşit să se impună pe toate planurile profesionale.
A realizat intervenţii chirurgicale de excepţie, salvând nenumărate vieţi de copii, le predă la Universitatea de Medicină din Timişoara viitorilor doctori, reuşind în acelaşi timp, cumva, ca din ceas să mai stoarcă timpul necesar scrierii de proiecte prin care atrage bani europeni pentru spitalul unde profesează. Medicul Margit Şerban a fost votată în campania „Doctori cu care Timişoara se mândreşte“ atât de cititori, cât şi de juriu şi redacţia locală Adevărul, obţinând locul al cincilea în top.
Dedicată profesiei
S-a născut în 1942 şi este în prezent profesor universitar şi şeful Centrului de Transplant Medular al Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu“ din Timişoara. A participat, începând cu anul 1970, la zeci de specializări şi cursuri în România şi în ţări precum Germania, SUA, Austria, Canada şi Elveţia. A condus echipa care a realizat primul transplant medular la copil din România, în anul 2002. A scris numeroase cărţi şi articole de specialitate. Este preşedinte al mai multor asociaţii şi organizaţii de profil, membru în comitetele de conducere ale Spitalului de Copii din Timişoara şi cetăţean de onoare al Timişoarei.
În prezent, Margit Şerban încearcă să-i ajute pe copiii bolnavi şi punându-le la dispoziţie, prin intermediul banilor comunitari, dotări ca în statele mult mai bogate decât România. „Acum coordonez un proiect transfrontalier, aflat în plină desfăşurare, în valoare de un milion de euro, care va însemna îmbunătăţirea infrastructurii de explorare bio-moleculară“, a declarat Margit Şerban. Dotarea cu aparatură performată va însemn