"Lumea a trecut prin mai multe crize de când capitalismul a căpătat forme moderne. A fost criză în 1630, rămasă în istorie ca primă criză, apoi în 1720, pe urmă în 1875, apoi au fost crizele din 1907 şi 1929. Crizele pleacă de la utopii. Criza din 1630 a plecat spre exemplu din Olanda, unde ajusese un bulb de lalea să valoreze cât o casă. Bulbii de lalele erau ca acţiunile. În criza din 1929 s-a mers pe alt plan. Statul nu a vrut să intervină, a vrut să lase frunzele uscate să cadă, să iasă putregaiul din economie. Pînă la urmă putregaiul n-a ieşit, dar a ieşit o criză teribilă. A trebuit în cele din urmă tot statul să intervină, dar după ce criza îşi făcuse mendrele. Zeci de milioane de şomeri, bănci care au dat faliment, sinucideri", a explicat Adrian Vasilescu pentru kamikazeonline.ro.
Într-o perioadă în care ţara a schimbat şapte guverne, problemele au fost foarte mari.
"Au fost categorii profesionale care nu au mai luat deloc bani. De pildă învăţătorii şi profesorii un an şi ceva n-au mai primit un leu. Socrul meu, care era învăţător în perioada aia, trăieşte şi are acum 102 ani, a fost întreţinut de comitetul de părinţi. Fiecare familie cu copii elevi făcea de serviciu într-o zi în care trebuia să-i aducă de mâncare. Masa de dimineaţă, de prânz şi de seară o primea într-o zi de la o familie. A doua zi de la alta. Ştiau toţi că învăţătorul nu primeşte salariu şi organizaseră primăria şi comitetul de părinţi chestia asta", a spus Vasilescu.
Citeşte tot interviul pe kamikazeonline.ro!
"Lumea a trecut prin mai multe crize de când capitalismul a căpătat forme moderne. A fost criză în 1630, rămasă în istorie ca primă criză, apoi în 1720, pe urmă în 1875, apoi au fost crizele din 1907 şi 1929. Crizele pleacă de la utopii. Criza din 1630 a plecat spre exemplu din Olanda, unde ajusese un bulb de lalea să valoreze cât o casă. Bulbii de la