Liderii de sindicat din minerit şi energie se vor opune radical unei posibile privatizări a CE Oltenia, deşi susţin că nu cred varianta conform căreia preşedintele Traian Băsescu ar accepta vânzarea resurselor energetice. Sunt, însă, lideri de sindicat precum cel din Bazinul Jilţ, care crede că actualul Guvern face ceea ce spune FMI. Cu toate acestea, liderii de sindicat cu funcţii de conducere în FNME aşteaptă, însă, o întâlnire cu liderul lor Marin Condescu.
Vestea primită pe căi mai mult sau mai puţin oficiale, nu i-a luat prin surprindere pe liderii de sindicat din Bazinul Minier şi Energetic al judeţului. Conform site-urilor naţionale de ştiri, cele două companii Oltenia şi Hunedoara vor face parte din lista celor la care statul va vinde pachetele majoritare de acţiuni, după cum a anunţat seful FMI în România. „Am definitivat lista companiilor pentru care statul va privatiza pachetul majoritar de acţiuni şi din aceasta fac parte Oltchim, Cuprumin, CFR Marfă, Electrica Serv, Electrica Furnizare, Electrica Distribuţie, Elcen Bucureşti şi cele două companii energetice, Oltenia şi Hunedoara, care vor fi înfiinţate prin unirea mai multor unităţi”, a afirmat Franks. Acesta a mai declarat că privatizarea celor două complexuri energetice prin vânzarea pachetelor majoritare a fost discutată cu preşedintele Traian Băsescu, iar acesta a fost de acord cu propunerea. Conform HotNews, Jeffrey Franks, şeful misiunii FMI, a anunţat că Traian Băsescu i-a promis că se va vinde tot ce înseamnă complex energetic sau mină în România şi că au convenit să liberalizeze preţul la energie.
FNME: „Nu credem şi ne vom opune”
Preşedintele de Sindicat de la Minerul Rovinari, Marin Golea, este optimist şi spune că nu crede în varianta privatizării pe pachete majoritare de acţiuni. „Traian Băsescu este un actor foarte bun şi vede aşa cum trebuie politica energetică, nu va v