La Înalta Curte de Casație și Justiție s-a judecat astăzi prima etapă dintr-un proces istoric. Este vorba de luarea unei decizii în ceea ce privește o acțiune „exequatur”, recunoașterea unei hotărâri luate de o instanță străină: Prințul Carol Mircea să fie recunoscut și în România ca fiu legitim al Regelui Carol al II-lea, urmare a unei decizii definitive și irevocabile, luată în 1955, în Portugalia. Sursa: Reuters
1 /.
UPDATE 12.15: Prințul Paul a spus că-și menține promisiunea făcută: dacă va câștiga procesul, va dona Castelul Peleș statului. El a mai spus că un rege n-ar trebui să intre în politică, însă dacă ar veni o propunere de la un partid mare, și-ar reconsidera poziția.
UPDATE 12.00: Procesul s-a amânat pentru 31 ianuarie 2012, pe motivul că judecătorii nu au avut confirmarea că una dintre moștenitoare, domiciliată în Marea Britanie, ar ști că este citată în proces. Avocatul Prințului Paul a declarat că moștenitoarea din Anglia nu are calitate procesuală și că a fost citată în cauză în mod eronat. În replică, avocații Regelui Mihai susțin că, dacă acțiunea nu este continuată de toți moștenitorii, procesul se închide. Moștenitoarea din Anglia, au mai spus avocații Regelui, ar trebui să confirme că refuză să participe la proces. Pentru 31 ianuarie 2012, aceasta va trebui să fie citată conform regulamentului din Prlamentului European.
UPDATE 11.30: Judecarea procesului dintre Prințul Paul de România și Regele Mihai I a fost amânată pentru 31 ianuarie anul viitor.
UPDATE 10.30: La instanța a sosit Prințul Paul de România însoțit de avocați. Casa Regală a trimis doar apărătorii.
Astăzi s-ar putea hotărî dacă Prințul Carol Mircea este recunoscut și în România drept fiu legitim al Regelui Carol al II-lea, urmare a unei decizii definitive și irevocabile luată în 1955 în Portugalia și recunoscută de instanțele din Franța și Marea