Procesul în care prinţul Paul de România cere, în numele tatălui său, recunoaşterea în România a hotărârii instanţei de la Lisabona din 1955, prin care Carol Mircea a fost recunoscut ca fiu legitim al Regelui Carol al ll-lea şi succesor al acestuia, s-a amânat, marţi, la ICCJ.
Următorul termen de judecată în acest proces a fost stabilit de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru 31 ianuarie 2012.
Avocatul prinţului Paul, Veronel Rădulescu, a declarat pentru MEDIAFAX că instanţa a amânat pentru 31 ianuarie 2012 judecarea dosarului din cauză că nu a fost îndeplinită procedura de citare cu una dintre părţile din dosar care are domiciliul în Marea Britanie.
Procesul de exequator, deschis de Carol Mircea, prin fiul său, prinţul Paul de România, se referă la recunoaşterea hotărârii judecătoreşti de la Lisabona din 1955, prin care Carol Mircea a fost recunoscut ca fiu legitim al Regelui Carol al ll-lea şi succesor cu drepturi depline al acestuia, cu toate drepturile ce decurg din aceasta.
Procesul de exequator a început în România în 1991, la Tribunalul Bucureşti, procesul fiind strămutat la Tribunalul Teleorman. Pe lângă Carol Mircea Grigore de Hohenzollern, în proces figurează ca părţi regele Mihai I, regina Anna de Bourbon Parma, Monica Urdărianu (moştenitoarea Elenei Lupescu) şi Antonia de Hohenzollern.
În 29 decembrie 2008, Tribunalul Teleorman a admis cererea formulată de reclamantul Prinţul Carol Mircea Grigore de Hohenzollern de România prin moştenitorii săi, prinţul Paul de România, prinţul Nicolas Alexander, Emma Loise Ropner, moştenitoarea prinţesei Antonia de Hohenzollern (soţia supravieţuitoare a prinţului Carol Mircea Grigore). Instanţa a dispus recunoaşterea în România, pentru a beneficia de puterea lucrului judecat, a sentinţei nr. 132 din 6 februarie 1955 pronunţată în dosarul nr. 234