Grupul Şcolar "Constantin Brâncuşi" este implicat în mai multe proiecte europene şi primeşte vizita mai multor grupuri de elevi şi profesori francezi care vin la Brăila pentru un schimb de experienţă în meseriile mecanici şi tâmplari.
Două grupuri vor veni în lunile decembrie şi februarie 2012, iar un altul, care se specializează în tâmplărie, este deja la Brăila. Elevii şi profesorii au vizitat atât obiective industriale, cât şi turistice. Grupurile de europeni vin pentru trei săptămâni. În prima săptămână fac o minimă pregătire culturală şi lingvistică, participă la ore de limbi moderne, de informatică, de limba română, vizitează diferite obiective turistice. Apoi, în două săptămâni văd ce înseamnă practicarea meseriei în care se specializează ei la diferite firme de profil din Brăila. "Elevilor noştri le este mai greu să se adapteze. Sunt diferenţe de cultură pe care ei le asimilează mai greu. De exemplu, micul dejun aici este sărat, la noi e dulce, ritmul de viaţă este altul, structurarea proceselor de producţie, totul este nou pentru ei. Dar aceste mobilităţi exact acest lucru urmăresc, să-i formeze din punct de vedere al tehnicii, cultural şi uman", a explicat Frederic Hautreux, unul dintre profesorii francezi. Alături de el au mai fost: Claire Robinet, Damien Guerlet şi Manu Gallier.
Colaborarea în urma căreia grupuri de francezi vin la Grupul Şcolar "Brâncuşi" a fost stabilită încă din 2007 cu Asociaţia "Le Compagnon du Devoir". Grupul Şcolar "Constantin Brâncuşi" este implicat în mai multe proiecte europene şi primeşte vizita mai multor grupuri de elevi şi profesori francezi care vin la Brăila pentru un schimb de experienţă în meseriile mecanici şi tâmplari.
Două grupuri vor veni în lunile decembrie şi februarie 2012, iar un altul, care se specializează în tâmplărie, este deja la Brăila. Elevii şi profesorii au vizitat atât obiec