Cristina Petrovici este o studentă pasionată de programare care şi-a făcut practica, în timpul verii, la Facebook, unde a avut ocazia să-l şi cunoască pe Mark Zuckerberg, „tatăl" reţelei de socializare.
Echipă tânără, trei mese pe zi plus gustări la discreţie, spaţii de relaxare, program flexibil, ba poţi lucra chiar şi de acasă, iar salariul este de zeci de mii de dolari. Şeful îţi oferă libertatea totală, te lasă să-ţi alegi departamentul unde să lucrezi, iar tu nu ai altceva de făcut decât performanţă. În plus, nimeni nu te urecheşte dacă stai pe Facebook, din contră.
Oricât de ireal ar părea, cam aşa se munceşte la Facebook (FB), după cum povesteşte cu entuziasm Cristina Petrovici (23 de ani), studentă la studentă în anul al treilea la Facultatea de Informatică din cadrul Universităţii din Bucureşti şi fost intern în cadrul companiei.
Viaţa în Silicon Valley
Condiţia pentru a ajunge la Palo Alto, în Silicon Valley, unde este sediul FB, este una singură: trebuie să fii cel mai bun. Toţi care candidează pentru un job sau un internship au de trecut un test scris, pe lângă interviuri.
„Primeşti mai multe probleme în general de algoritmică, aşa a fost şi când am candidat eu. Vor să vadă că ştii să faci lucrurile, să vadă cum gândeşti pentru că apoi dacă eşti deştept, înveţi repede restul lucrurilor", explică tânăra care a mers în Palo Alto aproape cu toată echipa de la portalul de pregătire pentru olimpici InfoArena.
În fiecare săptămână există o sesiune de QA (întrebări şi răspunsuri) cu Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook. „Este o politică extrem de deschisă. Nu exista întrebare pe care să nu i-o poţi adresa. Este un mediu foarte deschis, iar Mark discuta cu toată lumea. Este foarte friendly (prietenos, n.r.). S-a organizat şi un barbeque cu toţi internii acasă la Sheryl Sandberg care este Chief Operating Of