Alimentatie. Daca stii ce trebuie sa mananci, poti ajunge la greutatea dorita fara sa-ti chinui organismulTe-ai decis sa dai jos kilogramele in plus si n-ai nicio idee despre ce ar trebui sa mananci?
Merele sunt bogate in pectina, un nutrient care actioneaza ca un factor de inhibare a foamei si contribuie la stabilizarea glicemiei. Acest fruct, foarte sarac in calorii, permite, de asemenea, si o buna eliminare a grasimilor. Fibrele marului se umfla in stomac, unde depun un gel vascos care blocheaza absortia lipidelor. Fiert sau crud, ideal este ca marul sa fie consumat cu tot cu coaja (bine spalata), deoarece aceasta contine fibre care stimuleaza tranzitul intestinal. De retinut: 100 de grame de mere cu coaja contin 3,7 grame de fibre; 100 de grame de mere fara coaja contin 2,1 grame de fibre. Aport caloric: 49 calorii/ 100 grame. Calmeaza pofta de mancare? Confera o senzatie de satietate pe termen mediu. Indice glicemic: 9 (datorat fructozei).
Somonul are reputatia unui aliment gras. Gresit! Este un aliat de nadejde al unei persoane care vrea sa slabeasca. Asigura "grasimile bune", faimoasele omega 3 (benefice si arterelor, dar si creierului). Acesti nutrienti impiedica stocarea lipidelor rele si amelioreaza felul in care celulele utilizeaza compusii din zahar. In plus, contrar altor grasimi, cele din somon se ard usor. Aport caloric: 170 calorii/ 100 grame. Calmeaza pofta de mancare? Afumat sau fiert, somonul domoleste intotdeauna apetitul. Indice glicemic: zero (impiedica stocarea caloriilor).
Foarte sarac in sodiu, deci in sare, dovlecelul este un aliat excelent pentru a pierde in greutate. Limiteaza retentia de apa, dar, mai ales, este compus in cea mai mare parte din lichid. Rezultatul: faciliteaza eliminarea toxinelor, a grasimilor, deci a celulitei. Coaja este bogata in fibre, ceea ce creste tranzitul intestinal si ajuta la pierderea in greu