Ministerul Comunicatiilor a atribuit prin negociere fara anunt de participare catre UTI Systems un contract de peste 3,5 milioane de lei (fara TVA), fonduri publice, pentru extinderea sistemului electronic de achizitii publice - SEAP, arata un anunt publicat marti in acest sistem de licitatii. Motivul invocat: Lucrarile / produsele / serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive legate de protejarea unor drepturi de exclusivitate. SEAP a fost dezvoltat si implementat in 2002 de un consortiu format din UTI Systems, HP, Microsoft si Total Soft si a costat la vremea respectiva 4,5 milioane euro.
Conform datelor publicate marti in SEAP, Ministerul Comunicatiilor a atribuit acest contract prin negociere fara anunt de participare catre UTI Systems la data de 29 august 2011. A fost singura oferta primita. Justificarea?
"Lucrarile / produsele / serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive legate de protejarea unor drepturi de exclusivitate".
SEAP a fost dezvoltat si implementat in 2002 de un consortiu format din UTI Systems, Hewlett-Packard Romania, Microsoft Romania si Total Soft si a costat la vremea respectiva 4,5 milioane euro.
Din anuntul de marti, 8 noiembrie, din SEAP reiese si faptul ca extinderea acestui sistem are la baza, printre altele, si aparitia unor noi reguli la achizitiile publice prin SEAP, in urma carora o licitatie nu mai poate fi anuntata pana ce documentatia de atribuire nu primeste avizul ANRMAP:
"Activitatea de dezvoltare a Sistemului Electronic de Achizitii Publice presupune efectuarea operatiilor necesare care sa asigure actualizarea acestui sistem la prevederile Hotararii de Guvern nr. 801/4 august 2011 pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 525/2007 privind organizarea si functionarea Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Moni