Sorin Ovidiu Vîntu a fost dus, marţi seară, în arest cu o maşină a Poliţiei, în urma deciziei instanţei de arestare preventivă pentru 29 de zile în dosarul în care este cercetat pentru delapidarea Petrom Service şi spălare de bani, potrivit Mediafax.
El a fost adus de poliţişti în arest pentru că a plecat de la instanţă înaintea pronunţării deciziei de arestare preventivă pentru 29 de zile.
Ordonanţa de reţinere emisă de procurori pe numele lui Sorin Ovidiu Vîntu a expirat cu aproape o oră şi jumătate înaintea pronunţării deciziei, astfel că el a plecat de la instanţă declarând că aşteaptă acasă hotărârea magistraţilor.
Instanţa Tribunalului Bucureşti a decis, marţi, arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Sorin Ovidiu Vîntu şi Liviu Luca, precum şi a celorlalte opt persoane acuzate de delapidarea Petrom Service.
Decizia a fost contestată de acuzaţi, recursul urmând să se judece la Curtea de Apel Bucureşti.
După pronunţarea deciziei instanţei Tribunalului Bucureşti, cei nouă acuzaţi rămaşi în sala de judecată în aşteptarea hotărârii au fost duşi în arestul Poliţiei Capitalei.
Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-au reţinut în acest dosar pe Sorin Ovidiu Vîntu, Liviu Luca, omul de afaceri moldovean Octavian Ţurcan, fostul director general al Petrom Service Gheorghe Şupeală, fostul director financiar al Petrom Service Zizi Anagnostopol, omul de afaceri prahovean Mihai Sorin, Mihai Viorel Râmboacă, Răzvan Florin Râmboacă, Daniela Braşoveanu şi Ioan Bohâlţeanu, acuzaţiile fiind de delapidare, complicitate la delapidare şi spălare a banilor.
Procurorii au mai dispus faţă de Rino Graziano Raicovich, cercetat în acelaşi dosar, măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara.
Propunerea de arestare preventivă a celor zece a fost înte